Tanssipalvelin Ohjeet Palvelin
Uutta Asetukset Mobiilisivut

Muutoksia Tanssipalvelimessa

Sisällysluettelojen uusi rakenne 9.2.2014

Palvelimella on pitkään ollut ongelmana, miten saada kaikki aineisto havainnollisesti esille. Aiheenmukaisella tiedon ryhmittelyllä, sisällysluetteloilla ja aakkosellisilla hakemistoilla on pyritty järjestämään aineisto niin, että tieto löytyy etsittäessä. Saapuneesta palautteesta kuitenkin ilmenee, että osa materiaalista on vajaakäytössä, koska käyttäjille ei ole tullut mieleen etsiä sitä.

Vuonna 2012 toteutetussa muutoksessa palvelimeen lisättiin pääsisällysluettelo, johon sisältyivät kaikki palvelimella olevat aiheet. Luettelon osastot olivat avattavissa ja suljettavissa, ja luettelon tila säilyi istunnosta toiseen. Luettelo ei saavuttanut laajaa suosiota. Esitystavan huono puoli on, että jokainen linkki on omalla rivillään, jolloin iso osa sivujen pinta-alasta jää hyödyntämättä.

Uusilla sivuilla on pyritty saamaan enemmän linkkejä kerrallaan näkyviin. Luetteloissa näkyy kerrallaan kaksi hakemistotasoa: alaotsikot ja alaotsikoiden alaotsikot. Alaotsikot ovat vasemmassa reunassa päällekkäin ja niiden alaotsikot yhdellä tai useammalla rivillä alaotsikon oikealla puolella. Taulukko mukautuu ikkunan leveyteen lyhentämällä tai pidentämällä rivejä. Luettelosta voi nappia painamalla siirtyä yhden tai kaksi tasoa alaspäin. Linkit ylöspäin löytyvät aikaisemmalta paikaltaan sivun yläreunasta (ellei käyttäjä ole valinnut toisenlaista näkymää).

Pienikokoisilla mobiililaitteilla ensimmäisen ja toisen tason alaotsikot näkyvät päällekkäin mutta eri väreillä.

Mobiilisivut 8.1.2014

Mobiilisivujen teknistä toteutusta on muutettu niin, että ne (luultavasti) toimivat useammilla laitteilla.

Yleisönosasto 11.5.2012

Käyttäjien välistä viestintää tukevat sivut ovat kasvaneet keskustelupalstan ympärille, mutta uudempien palvelujen käyttäjät eivät välttämättä lue keskustelupalstaa. Keskustelupalstan historiallinen mutta nykytilanteessa keinotekoinen keskeinen asema on ajoittain aiheuttanut hämmennystä. Kun palvelimen rakenteita nyt ruvettiin muuttamaan, vaikutti järkevältä suoraviivaistaa palvelujen profiilia nostamalla Minne menossa -palsta, tanssikaveri-ilmoitukset, kirpputori ja anonyymi sähköposti keskustelupalstalle alisteisista palveluista sen kanssa rinnakkaisiksi.

Vanhojen palvelujen osoitteet muuttuivat uudistuksessa, joten sivuille johtavat ulkopuoliset linkit ja kirjanmerkit pitää siis päivittää. Lukijoille suunnatut palvelut on niputettu alihakemistoon http://tanssi.net/k/. Palvelujen uudet osoitteet ovat

Keskustelupalstahttp://tanssi.net/k/keskustelu/index.html
Minne menossahttp://tanssi.net/k/minne.html
Tanssikaveri-ilmoituksethttp://tanssi.net/k/kaverit.html
Kirpputorihttp://tanssi.net/k/kirpputori.html

Todennäköisimpiin tulokohtiin on asetettu opasteet uusiin osoitteisiin.

8.4.2012

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta Tanssipalvelimen ensimmäisen tiedoston lataamisesta verkkopalvelimeen. Tiedosto sisäsi 61 tanssipaikan taustatiedot, ja se oli hattavissa FTP:llä. Berns-Lee oli samaan aikaan perustamassa World wide webiä CERNissä, ja web alkoi tulla yleisesti tunnetuksi juuri niihin aikoihin, kun vanhat protokollat alkoivat käydä riittämättömiksi laajenevalle aineistolle. Tanssipalvelin otti vuonna 1994 FTP:n rinnalla käyttöön Gopher-protokollan, joka oli yksinkertaisempi kuin WWW mutta jossa oli samoja ominaisuuksia. WWW:hen palvelin siirtyi kesällä 1995. Kesäkuussa 1995 palvelimella oli noin 800 tanssi-iltaa noin sadassa paikassa.

3.1.2012

Tietotekniikka on saavuttanut sellaisen tason, että vuonna 1998 määritelty standardi ladattavien fonttien käytöstä WWW-sivuilla alkaa olla toimiva useimpien selainten uudehkoissa versioissa, ainakin Firefoxissa, Google Chromessa, Operassa, Safarissa Konquerorissa, Galeonissa ja tuoreen tiedon mukaan myös Internet Explorer 9:ssä. Fontit ovat yksi mahdollinen tapa koristella sivuja ilman että niiden lataaminen hidastuu olennaisesti. Fonttitiedostojen koko on sadan kilotavun suuruusluokkaa (esimerkisi tällä hetkellä otsikoissa käytetty Lobster 2 Bold -fontin tiedostokoko on 79780 tavua), mutta fontti täytyy ladata vain kerran, sen jälkeen sitä voi säilyttää selaimen välimuistissa kuukausia.

17.12.2011

Tanssipaikkojen ohjelmatietohakemistoihin on lisätty kehykselliset versiot (paikat akkosjärjestyksessä, paikat maakunnittain, esiintyjät ja kalenteri). Ideana on, että hakemisto voidaan pitää esillä samanaikaisesti paikan, esiintyjän tai päivän ohjelmatietojen kanssa. Kehyksellisiin sivuihin pääsee kokeiluvaiheessa vastaavan kehyksettömän sivun alussa olevan linkin kautta.

14.12.2011

Minne menossa -palsta näyttää nyt myös esiintyjien nimet, jos hiiren kursori siirretään paikan nimen kohdalle. Ominaisuus edellyttää, että Javascript on päällä.

Uutta Asetukset Mobiilisivut
Tanssipalvelin Ohjeet Palvelin