Yleisönosaston käyttäjätunnukseen liittyvät ongelmat

Salasana unohtunut. Salasanoja ei talleteta palvelimeen, joten jos salasana katoaa, se on kadonnut lopullisesti. Käyttäjä voi kuitenkin pyytää järjestelmältä uuden salasanan. Uusi salasana lähetetään rekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen, mutta se tulee voimaan vasta, kun tunnuksen haltija on vahvistanut muutoksen.

Nimimerkki unohtunut. Unohtuneen nimimerkin voi kysyä palvelimelta nimilomakkeella. Lomakkeelle kirjoitetaan käyttäjän oikea nimi (siinä muodossa kuin se on rekisteröity) ja salasana.

Oikea nimi unohtunut (kyllä, tätä on tapahtunut). Oikean nimen voi kysyä palvelimelta edellä mainitulla nimilomakkeella. Lomakkeelle kirjoitetaan tässä tapauksessa nimimerkki ja salasana.

Sähköpostiosoite unohtunut. Osoitteen voi kysyä palvelimelta edellä mainitulla nimilomakkeella. Lomakkeelle kirjoitetaan joko oikea nimi tai nimimerkki sekä salasana.

Sähköpostiosoite muuttunut. Voit vaihtaa sähköpostiosoitteen tarkoitukseen varatulla lomakkeella. Palvelin tarkistaa, että osoite on sinun.

Nimimerkki ja salasana unohtunut. Tilaa ensin palvelimelta uusi salasana kirjoittamalla salasanan vaihtolomakkeelle oma nimesi ja rekisteröity sähköpostiosoite. Kun olet vahvistanut uuden salasanan palvelimen lähettämien ohjeiden mukaisesti, voit kysyä nimimerkkiäsi nimilomakkeella.

Salasana unohtunut ja sähköpostiosoite vaihtunut. Tietosuoja edellyttää, että käyttäjän henkilöllisyys tarkistetaan salasanaa tai sähköpostiosoitetta vaihdettaessa (muuten kuka tahansa voisi ottaa haltuunsa kenen tahansa tunnuksen). Yllä olevissa tapauksissa henkilöllisyys tarkistetaan joko salasanan tai sähköpostiosoitteen avulla. Jos salasana on kadonnut ja sähköpostiosoite on samaan aikaan muuttunut, henkilöllisyyden tarkistamiseen ei ole standardimenetelmää, mutta se voi onnistua tapauskohtaiseati. Soita numeroon 040 5833872.

Palvelimelta ei ole tullut uutta salasanaa unohtuneen tilalle. Mahdollisia syitä:

1. Sähköpostilaatikkosi on täynnä. Tyhjennä laatikko ja pyydä palvelimelta uusi salasana salasanan vaihtolomakkeella.
  2. Rekisteröitymislomakkeelle kirjoitettu sähköpostiosoite oli virheellinen. Tarkista osoitteen oikeinkirjoitus ja rekisteröidy uudelleen.
  3. Postipalvelimesi hukkaa salasanaviestin. Tätä on tapahtunut ainakin virheellisesti toimivan roskapostisuodattimen vuoksi. Korjaa virhe ja pyydä palvelimelta uusi salasana salasanan vaihtolomakkeella.
  4. Salasanan sisältävä viesti on kadonnut matkalla satunnaisen virheen vuoksi. Pyydä palvelimelta uusi salasana salasanan vaihtolomakkeella.

Yleisönosaston käyttäjätunnus ei toimi artikkelien lukemisessa. Tunnetut syyt:

1. Teknisistä syistä (joihin ei voi vaikuttaa) kirjoitus- ja lukuoikeuksista on eri rekisteri. On mahdollista, että tunnus on kirjoittajarekisterissä mutta ei lukijarekisterissä. Tunnuksen voi rekisteröidä lukemista varten lomakkeella, joka löytyy täältä. Lomakkeelle kirjoitetaan aikaisemmin hankittu nimimerkki ja salasana. Lomakkeen täyttämisestä ei ole haittaa, vaikka tunnus olisi jo lukijarekisterissä.
  2. Yleisönosaston käyttäjätunnus on kirjoitettu väärin. Huomaa: (i) Artikkeleja lukiessa käyttäjätunnus on oletusarvoisesti nimimerkki, ei oikea nimi. Oikean nimen voi kuitenkin rekisteröidä tunnukseksi lomakkeella. (ii) Ison ja pienen kirjaimen ero on lukijarekisterissä merkityksellinen. Jos et ole varma tunnuksen kirjoitusasusta, voit kysyä sitä palvelimelta nimilomakkeella.
  3. Salasana on kirjoitettu väärin. Huomaa: ison ja pienen kirjaimen ero on merkityksellinen.
  4. Joidenkin yritysten palomuurin on raportoitu estävän sivujen lukemisen. Tässä tapauksessa lukeminen todennäköisesti onnistuu muualla sijaitsevalla koneella.